Kynä voittaa miekan - mikä voittaa kynän?

Tiistai 9.4.2019 - Markku Tomperi


Tänään on Agricolan päivä.

Mikael on mielestäni Hän, jonka ABC-kirian kautta puheemme sai merkit - aakkoset - kieltämme voitiin kertoa merkkien avulla - ei ainoastaan puheen ja tehotoiston kautta. 

Vähemmän tiedetään se, että Agricola oli rauhanruhtinas Ruotsin ja Venäjän välillä. Kynällä allekirjoitaan rauha. Kynä voittaa miekan, mutta mikä voittaa kynän?

Rautavaaran Tapsa "räppäsi" korttipakasta. Upeasti kertoi pakasta. Mutta pakan "maat" jäivät ulkopuolelle. Korttipakassa on neljä maata - hertta, ruutu, pata ja risti - tiedätkö mitä ne ovat?

Hertta on helppo -hjärth- sydän. Ruutu - siltä näyttää, voisi olla salmiakkikarkki, jos ois musta. Risti on kylläkin just risti, mutta tuo pata - ainakin on musta, kun antaa mielikuvituksen laukata, niin se on pata, joka roikkuu nuotion päällä. Onko noin. Ei, vaan...

Hertta - Aateliset, kuninkaan sydänverelliset eli sukulaiset ja erinomaisesti kuningasta palvelleet lähialamaiset ovat niitä, jotka sydänverellään pitävät Pakan valtakuntaa koossa.

Risti - ristikö, ei vaan Club, nuija - sillä lyödään päähän tottelematonta. Sotilas ja "poliisi" astaloa käytti, jos rahvas ei totellut. Pappi uhkasi helvetillä ristiä heluttaen. Aatelissäädyn kurinpitovaltaa seurakunnissa, kuntien esikoisessa käytti pappissääty -kovaa ja pehmeää.

Ruutu - Timantti= rahaa - kuvaa porvareita, yrittäjiä ja kauppiaita.

Pata - "suora savolainen" käännös sanasta spade = lapio tai kuokka - eli kuvaa talonpoikaa.

Tomperi sanoo, että Lapio voittaa kynän!

Kynällä tehdään rauha, mutta ei sillä maata käännetä - lapiolla ja kuokalla maa käännetään. Tehdään peltoa. Pellosta kasvaa ruoho ja vilja. Nauta syö ruohoa ja viljaa. Se muuttuu maidoksi ja lihaksi. Ilman lapiota ja kuokkaa ei synny peltoa. "Spade" esiintyy jossakin muodossa kaikissa nykyaikaissa maanrakennus- ja muokkauskoneissa. Ilman käsilapioita, hakkua tai kuokkaa ei nykyäänkään tulla toimeen. Piirsipä insinööri vaikka minkälaiset rakennukset, tiet, kaivokset tai viestiyhtysekaaviot valokaapeleilleen, niin joka työmaan aloittamisessa tarvitaan lapioita.

Sitä korttipelin pataa - talonpoikaa - vennamolaista pientalonpoikaakin, jos ei muuhun, niin siihen lapion ja kuokan varteen. Kun isken lapion maahan ja polkaisen - pyyhkäisen hikeä otsaltani ja vilkaisen horisontin yläpuolelle --

...näen Sinisen tulevaisuuden. Uuden puolueen, jolle tärkeintä on ihminen - ei mammona.

Demarien rintapielessä on Sydän.  He haluavat esiintyä Suomen aatelisina. Valtionhoitajana. Sosiaalidemokraatit haluavat pitää huolta meistä kaikista - asia on vilpitön. Mutta kuten sääty-yhteiskunnan aatelisetkin, heillä on käsi yrittäjien ja talonpoikien taskussa, jolla tuo vilpitön huolenpito rahoitetaan. Jos sieltä ei saada tarpeeki lupauksille, niin otetaan siten lainaa "maailmanpankilta". Velkaa ja veroja  - Oletko lukenut historiasta, että aateliset olisivat rahoittaneet kansan parhaaksi hankkeitaan omasta kirstustaan - puhumattakaan sotaretkistään. Minä en - sellaista todistetta kun ei ole.

Minulla on "aatelista verta" isä puolelta Alankomaista Räävelin kautta Viipuriin ja äidin kautta Taalainmaalta - vereni ei ole punaista - Se on Sinistä - Siniset turvaa!

HILJENNYTÄÄN KUULEMAAN

https://www.youtube.com/watch?v=Rr7loPC3bJk


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini