Uurnat ovat auki - tomperoin

Keskiviikko 3.4.2019 klo 18:26 - Markku Tomperi


Tänään 3.4.2109 alkoi ennakkoäänestys. Sitä kestää viikon - aina Agricolan päivään saakka.

Markku muistaa, että äänesti etänä ja ennakkoon jo 1970-luvun lopulla. Kävin silloin Kadettikoulua ja kyseessä oli Kunnallisvaalit. Sisäoppilaitoksessa opiskelevalle ei tullut mieleenkään, että olisi siirtänyt "kirjansa" opiskelupaikkakunnalle - tuskinpa olisi ollut hyötyäkään - ilmainen junamatka/kk kotiin olisi menetetty.

Tuolloin ennakkoäänestys oli varsin monimutkikasta. Monta lomaketta piti täyttää - oikein. Ja paikkana oli Valtion Posti - Herttoniemen Posti.

Muistan kuin eilisen tuon erikoisen etä-äänestyksen. Äänestin Multian valtuustoon teurastaja Tauno Salosta - Tauno Salonen oli Veikko Vennamon luottomies ja aktiivinen aluetoimija. Tanu ei ollut Karjalan evakko, vaan jäyhä hämäläinen Jämpsästä (Jämsä). Miksi äänestin Taunoa - siksi, koska pidin hänen olemuksestaan, esiintymisestään ja suorasanaisuudestaan. Ennenkaikkea hänen rehellisyyttä huokuvasta "aurastaan" - Tanen ei tarvinut sotia. 1926 heinäkuun jälkeen syntyneenä, kuten moni -26 alkupuolellakin syntynyt - miehitti Salpa-Asemaa. 

Teurastaja Tauno Salonen ja Taksiautoilija Riku Temisevä olivat tekopitäjässäni ja laajalti sen ympärilläkin Uusi Voima - uskokaa tai älkää, niin Eduskuntavaalien aikaan vuonna 1970 rippikouluikäiset "hypettivät" politiikasta - miten on nyt. Nuoria ei näytä politiikka kiinnostavan, vaikka juuri SE - POLITIIKKA, joka tarkoittaa perimmiltään YHTEISTEN ASIOIDEN HOITAMISTA - luulisi kiinnostavan.

Oletko kuullut teon sanaa, eli verbiä: "Tomperoida" - aika, moni on, mutta taitaa rajoittua armeijan slangisanakirjan kansien sisään. Tomperointi on sitä, että puuttuu asioihin, jotka eivät asian esittäjän - toimenkuvaan/rooteliin/mandaadille - KUULU. Minä olen kuulemma tuon verbin ilmentymä - ja siksipä sukunimestäni, josta on helppo muuntaa vaikka mitä - on ko verbi muokattu. 

En ota vebiä loukkauksena, enkä moiti verbaalisia verbin keksijöitä. He tuntevat minut. Mielestäni suomalaisten tulee tomperoida nykyistä enemmän - PUUTTUKAA ERITYISESTI NIIHIN EPÄKOHTIIN, JOITA OLETTE AIKAISEMMIN VÄLTELLEET - omatuntonne "tikulla tai jopa "kiintolevyllä" ne ovat.

Ennakkoäänestysmahdollisuus on mahtavaa, ja se, että jokaisen kunnan keskusvaalilautakunta järjestää "Äänestyspartiot" sairaaloihin, hoitokoteihin yms - jokaisella äänioikeutulla on mahdollisuus äänestää - tietääkseni tälläistä palvelua on vain muutamassa valtiossa - jaa, että missä - vastaan --- ask  "why dont you doo that by skandinavian way"  

Nyt tomperoin, eli puutun asiaan, joka ei minulle kuulu. Sinun vapauteesi, äänestää tai ei. Tomperi sanoo, että äänestä - oikeasti - älä niin, että piirrät kirkkoveneen tai akun auton rekkarin tms - mikäli, et äänestä, niin ON TURHA PUHUA JA VALITTAA, ettei valtio hoida. Pidä sitten suus kii !

Biisini: Eduskuntavaalit 2019  - kuuntele vähintään pari kertaa, niin bonimait.

HILJENNYTÄÄN KUULEMAAN

https://www.youtube.com/watch?v=HD7y3WkRh1E


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini