Mitä tapahtui superaseiile - panssarijunille

Sunnuntai 20.5.2018 - Markku Tomperi


Valkoisten sotasaaliiksi jäi kymmenkunta punaisten venäläisiltä saamaa oikeaa panssarijunaa. Lisäksi saatiin muutama Pasilan konepajoilla rakenteilla olevia vaunuja.

Junista valittiin kahdeksan parasta vaunua - kaksi venäläistä ja kuusi suomalaista - ja ne otettiin Armeijan käyttöön. Junista muodostettiin kaksi panssarijunaa - Ps-juna 1 ja Ps-juna 2. Ne sijoitettiin Viipuriin. Vetureista poistettiin teräslevysuojaukset ja ne luovutettiin VR:lle. Ylimääräiset vaunut romutettiin mukaan lukien "Karjalan Pelastajassa" ollut "Ukrainski Revolutsijan" tykkivaunu. Omatekoiset lankuilla, hiekalla ja teräslevyillä vahvistetut "Tilapäiset panssarijunat" riisuttiin ja palautettiin rauhan töihin VR:lle.

VR:n kanssa tehtiin sopimus, että se luovuttaisi SA:n Viipuriin sijoitettuihin ps- juniin veturit ja veturimiehistön neljän tunnin sisällä hälytyksestä.

Pääosa Ps-junien vaunuista oli kuulunut "Voloi Kapitalism" (alas kapitalismi) nimiseen junaan, jonka valkoiset suistivat kiskoilta Säiniöllä 24.huhtikuuta 1918. Junan arvellaan operoineen myös nimellä "Partizan". Juna liikkui aluksi venäläisellä miehistöllä punaisten tukena Kannaksella maaliskuun loppupuolella. Se sai suomalaisen miehistön Pietarista, jonne Suomen VR liikennennöi Suur -Ruhtinaskunnan aikana. Suomen ratahan päättyi Nevan länsipuolelle - Suomen Asemalle. Asemapäällikköinäkin olivat suomalaiset. Suomalaisista rautatieläisistä koottua miehistöä johti Aleksanteri Ryysyläinen. Juna tuli Kouvolaan 19.4. ja käväisi tukemassa punaisia 20.-21.4.  Villähteellä. Punaiset yrittivät junan tukemana vastahyökkäystä Lahden vallanneita saksalaisia vastaan. Vastaiskua tuki myös Kouvolassa tukikohtaansa pitänyt Pasilassa valmistettu ps-juna.

Neuvosto-Venäjän sisällissodassa, joka keski aina 1924 saakka, panssarjunat näyttelivät merkittävää osaa sekä punaisten että valkoisten puolella.

Ps-junat 1 ja 2 osallistuivat Talvisotaan -Jatkosodan aikana junat varustettiin ilmatorjuntatykeillä ja ne suojasivat rautatieliikennettä ilmatorjuntapattereina. Ps-juna 2 jäi Karhumäessä venäläisten tekemään mottiin kesällä 1944 ja se räjäytettiin suomalaisten toimin. Ps-juna 1:n parivaunua on Panssarimuseossa Parolassa. Toinen vaunu on Pasilassa tehty kk-vaunu ja toinen "Voloi kapitalismin" tykkivaunu.

Suosittelen lukijoita käymään Hämeenlinnassa - sekä Museo Militariassa että Panssarimuseolla - varatkaa kokonainen päivä - molemmissa on vertaansa vailla olevat näyttelyt, jotka eivät häpeä naapurimaiden varakkaimille sotamuseolle. 

Kaatuneiden Muistopäivän kunniaksi päätän tämän kirjoitussarjan - lämmintä kesää 2018.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini